Янукович запевняє, що скоро владу поділятьПрем’єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ запевняє, що найближчим часом завершиться розподіл повноважень між всіма гілками влади.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кабінету міністрів, про це В.ЯНУКОВИЧ заявив сьогодні під час засідання Урядового комітету з питань правової політики, оборони, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції.

“Найближчим часом будуть остаточно закріплені всі повноваження і головне - відповідальність всіх гілок влади. В тому числі й інституту Президента. Ніхто не буде зазіхати на ці повноваження. Водночас, я вважаю, що ми повинні закріпити статус опозиції”, - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

Глава уряду підкреслив, що найближчі вибори відбудуться через три роки. “Деякі політичні сили звели Конституцію до рівня фактично передвиборчої технології, завдяки якій вони хочуть знайти додаткові голоси. Але ж сьогодні, по-перше, виборів немає, вони будуть тільки через три роки. По-друге, суспільству і владі потрібна стабільність для того, щоб мати можливість спокійно жити і працювати”, - додав він.

“Подібний підхід до Конституції, перш за все, принижує сам Основний Закон. Складається таке враження, що деякі політики намагаються підлаштувати країну під себе. Цього не можна допустити. Я вважаю, що партії, які спекулюють на власних ексклюзивних проектах, граються в небезпечну гру”, - заявив В.ЯНУКОВИЧ.

Прем’єр-міністр вважає, що Конституція повинна бути “священною”. “З нею не можна так поводитись. Якщо йдеться про вдосконалення чи продовження конституційної реформи – цей процес треба проводити в парламенті згідно з українським законодавством. І я вважаю, що ми повинні найближчим часом ініціювати створення такої спеціальної комісії, в яку увійдуть представники всіх гілок влади. Цей процес треба проводити в парламенті, і закінчувати займатись аматорством”, - наголосив він.