Лідер громадського руху “Народна самооборона” Юрій ЛУЦЕНКО заявляє, що влада доручила Генеральній прокуратурі обмежити діяльність “Народної самооборони”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Полтаві.

«За моїми даними, Генеральна прокуратура України отримала завдання якимось чином обмежити моє пересування по Україні, ну, наприклад, підписка про невиїзд за надуманим фактом, і ось вже місяць шукає, до чого прив’язати таке рішення», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

Він запевнив громадян, що має намір спілкуватися з ними, незалежно від будь-яких дій влади.

Також Ю.ЛУЦЕНКО сказав, що йому невідомо, чи відповідає дійсності поширена в ЗМІ інформація про прохання голови Верховної Ради Олександра МОРОЗА до Президента Віктора ЮЩЕНКА зупинити діяльність Ю.ЛУЦЕНКА.

«Можу припустити, що таке бажання у Олександра Олександровича останнім часом виникає», - зауважив він. Ю.ЛУЦЕНКО підкреслив, що О.МОРОЗУ досить неприємно дізнаватись про те, що члени Соціалістичної партії України беруть участь у мітингах «Народної самооборони». Так, наприклад, 9 лютого місцеві соціалісти вийшли на мітинг в Хмельницькому, «щоб підтвердити, що дії нинішнього керівництва СПУ були зрадницькими по відношенню до своїх виборців», - зауважив він.

Як повідомляв УНІАН, 23 січня Ю.ЛУЦЕНКО розпочав тур областями України для створення на місцях ініціативних груп та організаційних комітетів громадянського руху «Народна самооборона».

Сьогодні Ю.ЛУЦЕНКО перебуває у Полтаві, де о 17.00 на площі перед стадіоном "Ворскла" презентуватиме рух "Народна самооборона".