Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО пропонує перед оголошенням дострокових парламентських виборів ухвалити нову редакцію Конституції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала сьогодні на брифінгу у Києві.

Ю.ТИМОШЕНКО висловила думку, що у разі проведення референдуму про достроковий розпуск парламенту позитивну відповідь на ньому дадуть мінімум 60% учасників.

Відео дня

«Мінімум 60% людей не хочуть жити за такими стандартами, які започаткували в політиці, і особливо після політреформи», - сказала вона, додавши, що взагалі їй здається, що «політреформа – це політичний вірус, і для того, щоб перезапустити систему і позбавитись від вірусу, необхідно ухвалити нову редакцію Конституції».

Ю.ТИМОШЕНКО вважає, що було б логічним оголосити дострокові вибори парламенту, а перед тим консенсусом у парламенті ухвалити нову редакцію Конституції.

«До речі, якщо Партія регіонів стверджує, що вона все ж таки хоче працювати на країну, то, думаючи про неї, вони просто зобов’язані підтримати дострокові вибори до Верховної Ради, а перед тим проголосувати за нову редакцію Конституції – це якщо думати про країну, а не про свої власні потреби», - наголосила вона.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого на мітингу в Черкасах лідери громадянських рухів “Народна самооборона” та «Європейська платформа для України» Юрій ЛУЦЕНКО та Микола КАТЕРИНЧУК заявили, що вимагатимуть проведення референдуму з питання розпуску Верховної Ради.