Колишній голова Ради Національного банку України Валерій ГЕЄЦЬ має намір вийти зі складу Ради Нацбанку. Про це він заявив газеті «Экономические известия».

На питання, чи має намір він залишитися у складі Ради, В.ГЕЄЦЬ відповів: «Ні, швидше за все, я залишу її. Мені висловлено недовір`я, це означає, що я не справився зі своєю роботою. Що мені тепер там робити? Я вважаю, що не повинен тепер працювати в Раді. У мене роботи вистачає і в Академії наук» (В.ГЕЄЦЬ є директором Інституту економічного прогнозування НАН України - УНІАН).

Як повідомлялося, 23 лютого 2007 року головою Ради Національного банку України обраний голова Комітету Верховної Ради з фінансів і банківської діяльності Петро ПОРОШЕНКО.

Відео дня

Як розповів В.ГЕЄЦЬ: «На засідання ради НБУ прийшли представники коаліції і запропонували змінити голову. Висунули кандидатуру Петра ПОРОШЕНКА і мою. А я свою кандидатуру зразу ж зняв. На цьому справа і закінчилося. Члени ради голосували за ПОРОШЕНКА, а я залишив зал - раз мені висловлено недовір`я».

При цьому він уточнив, що з ним питання про відставку не обговорювалося.

Довідка УНІАН. Згідно із законом про Нацбанк, Рада НБУ є керівним органом, до якого входять голова НБУ, а також по сім представників від Президента України і Верховної Ради.

За квотою ВР до Ради входять П.ПОРОШЕНКО, Михайло ГОНЧАРОВ, Василь ГОРБАЛЬ, Сергій КЛЮЄВ, Борис КОЛЕСНИКОВ, Ігор ПРАСОЛОВ і Юлія ТИМОШЕНКО. За квотою Президента – В.ГЕЄЦЬ, Анатолій ДАНИЛЕНКО, Микола ОНІЩУК, Петро САБЛУК, Анатолій ФЕДОРЕНКО, Геннадій ШЕМУШЕНКО і Арсеній ЯЦЕНЮК.

П.ПОРОШЕНКО з липня 1999 по 2004 рік обіймав посаду заступника голови Ради НБУ.