Ющенко проти брудних балачок та плачу ЯрославниПрезидент України Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що і наступні вибори Президента будуть всенародними.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську.

В.ЮЩЕНКО назвав дискусію щодо обрання Президента Верховною Радою передчасною та безперспективною. "У суспільстві, де не вирішена проблема тарифів, можуть вести дискусії, чи обирати Президента в парламенті, чи обирати Президента в суспільстві", - сказав він, додавши, що "якби все перед цим було вирішено, я б погодився на цю дискусію. Вони її програють, але прикро, жаль часу, який ми можемо тратити на ці пусті, брудні балачки".

Відео дня

Він переконаний, що "іншого способу немає для нормалізації ситуації в парламенті, ніж сісти за круглий стіл, сформулювати національні пріоритети і навколо національних пріоритетів домовитися до узгодженої політики".

Президент висловив готовність бути учасником такого столу. "Я підкреслюю, щоб мова йшла не про плач Ярославни на Петровському валу, а мова йшла про ті зобов’язання, які, якщо вони підписуються, влада повинна їх виконувати", - сказав В.ЮЩЕНКО.

"Мені прикро, що провідна політична сила, яка підписала Універсал національної єдності, до сьогоднішнього дня мало що зробила, щоб виконати хоча б одну позицію - починаючи від ринку землі.... закінчуючи законом про Кабмін та іншими законодавчими ініціативами, яких сьогодні приблизно 25, які стосуються системи влади, повноважень і відносин між інститутами", - сказав В.ЮЩЕНКО.

“Я думаю, що багатьом українським політикам потрібно відмовитись від того чванства, яке сьогодні проявляється у політиків, відчуття вседозволеності, відчуття того, що за цим не стоїть відповідальність”, - наголосив він.

В.ЮЩЕНКО вкотре закликав політичні сили сісти за круглий стіл. “Однією з функцій влади є формування стабільності”, - зауважив він. “Мене дуже дивує, що від уряду, від ряду фракцій, від керівників фракцій ідуть пропозиції, які можна дуже часто віднести до авантюр”, - сказав він. Президент переконаний, що значна частина українських політиків, в тому числі в парламенті, сьогодні не розуміють своєї місії відповідальності, яка лежить на них, “і в тому числі потреби консолідації не лише в парламенті, але й в українському суспільстві”. Він вкотре наголосив, що пошук порозуміння є проблемою в Україні номер один.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого в ефірі телеканалу ICTV, відповідаючи на запитання, чи будуть наступні президентські вибори всенародними, чи проходитимуть в парламенті, прем`єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ не виключив, що в 2009 році Президента обиратиме ВР.