Перший Президент України Леонід КРАВЧУК вважає, що незалежності Україні нічого не загрожує.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

«Звичайно, сказати, що є країни у світі, які можуть сказати, що вони гарантовані від будь-яких загроз – це буде перебільшенням», - зауважив Л.КРАВЧУК.

Відео дня

За його словами, є країни могутні, як, наприклад, Сполучені Штати Америки, які визначають не лише свою національну політику, але й серйозно впливають на світову політику.

На думку Л.КРАВЧУКА, незалежність і національні інтереси США захищені краще, ніж в Україні. «Але говорити про те, що сьогодні постали більші загрози для національної безпеки, для захисту національних інтересів, для незалежності України, ніж були чотири-п’ять років тому, я б так питання не ставив», - зауважив Л.КРАВЧУК.

Також він сказав, що Україна має конкретні проблеми, які потрібно вирішувати. Зокрема, це стосується економіки і політики, відносин з іншими країнами, зокрема, з Росією. Водночас, за його словами, у 1991 році було більше загроз Україні, ніж сьогодні.

Крім того, за словами Л.КРАВЧУКА, за останній час рівень корупції в Україні не зменшився, а збільшився.

Також перший Президент вважає, що Україна буде більш сильною і незалежною, коли будуть проводитися необхідні реформи. «Реформ в Україні як не було, так і немає», - вважає Л.КРАВЧУК.