Тернопільська міська організація ВО «Батьківщина» не висуватиме кандидатуру на посаду міського голови через політичний тиск.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова обласної організації «Батьківщини» Василь ДЕРЕВЛЯНИЙ.

За його словами, партія планувала висунути кандидатом «серйозну людину, господарника, який би розумівся в усьому». «Але нині діючий режим працює виключно проти нашої сили і наших кандидатів. І залякують людей, що якщо ти балотуватимешся від «Батьківщини», то через 24 години у тебе не буде ні бізнесу, ні господарки. У таких умовах ми не хочемо нікого підставляти, навіть підприємців вивели у тінь, не світимо їх у списках. А чистого політика висувати на мера, вважаємо, не є добре», – сказав В.ДЕРЕВЛЯНИЙ.

Відео дня

При цьому він зауважив, що «Батьківщина» не буде простим спостерігачем за виборами міського голови. «У середині жовтня ми оприлюднимо заяву, кого ми підтримуємо, і закличемо жителів міста голосувати за цю людину. Подивимось, у кого буде вищий рейтинг. Якщо буде невелика різниця між лідерами – оберемо з-поміж цих кандидатів найменше зло», – пояснив В.ДЕРЕВЛЯНИЙ.

При цьому він запевнив, що «Батьківщина» в жодному разі не підтримає кандидата на посаду міського голови від партії влади, а також тих кандидатів, які ведуть переговори з партією влади.