Голова Центральної виборчої комісії Володимир ШАПОВАЛ наголошує, що нинішній персональний склад ЦВК відповідно до чинного законодавства не повинен змінюватися у зв`язку із зміною конфігурації політичних сил в державі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ШАПОВАЛ заявив журналістам, коментуючи, зокрема, вимогу голови політичної партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО до Президента України змінити склад Центвиборчкому з метою забезпечення об`єктивності проведення місцевих виборів 31 жовтня.

«Якщо виходити з такої позиції, то треба постійно міняти склад комісії», - зазначив голова ЦВК.

Відео дня

Водночас він підкреслив, що в законі про Центрвиборчком визначено, що його члени призначаються на 7 років.

«А за 7 років може 10 разів помінятися конфігурація – у парламенті, з`являться нові партії – так що це означає?...», - зауважив В.ШАПОВАЛ.

При цьому він зазначив, якщо буде ухвалене інше законодавство щодо призначення складу ЦВК, то тоді треба буде діяти відповідно до його вимог.

«Тобто тут, розумієте, є алогізм, певний. Якщо призначати безстроково, то можна було б думати, що члени ЦВК призначаються під якийсь розклад у парламенті. А між іншим місцеві вибори – це інша комбінація: одна справа – парламентські партії, інша справа – партії», - також пояснив голова ЦВК.

Як він резюмував «склад ЦВК не пов`язаний із партійно-політичними пертурбаціями в державі".