Одна з головних причин невдоволення персоною депутата Олега ЛЯШКА в фракції БЮТ - незаконне ведення бізнесу. Про це заявив народний депутат України від БЮТ Володимир ЯВОРІВСЬКИЙ.

"Знаю, що складалися списки (виборчі), а він опікується Чернігівською областю. Олег такий бравий хлопець. Він там собі і бізнес якийсь завів, що заборонено законом. Складаються списки... Ходять у нас балачки, що він брав за це певну мзду і виник скандал на цих теренах", - цитує В.ЯВОРІВСЬКОГО Gazeta.ua.

Ще однією причиною невдоволення О.ЛЯШКОМ, за словами народного депутата, є те, що він не залишив залу засідань парламенту разом зі своїми однопартійцями.

Відео дня

"Ми залишили залу на знак протесту проти того, що не розглядаються питання, які ми ставимо. Тоді ми всі пішли, а Олег залишився. Голосував, виступав. Тобто це вже був його демарш", - підкреслив В.ЯВОРІВСЬКИЙ.

Він також розповів, що О.ЛЯШКО займався будівництвом доріг на Чернігівщині.

"Мені це противно. Депутат не повинен цим займатись, бо для цього є бізнесмени. Хай не лізуть у депутати, а депутати хай не лізуть у бізнес", - наголосив політик.

Однак В.ЯВОРІВСЬКИЙ не дав ствердної відповіді щодо можливого виключення О.ЛЯШКА з фракції.

"З приводу виключення не можу нічого точно сказати, бо боюсь внести дезінформацію. Чи буде це завтра, не знаю, бо навіть немає СМС-ки, ніхто не запрошував. Сьогодні тільки повернувся з Луганська", - сказав він і додав, що "щось таки назріває".

Разом з тим В.ЯВОРІВСЬКИЙ вважає О.ЛЯШКА непоганим політиком.

"В Інтернет попадає багато сміття, але тут ніби абсолютно він. Якісь балачки з цього приводу точилися, але я не любитель цих заплічних шепотів. Кожен живе як вміє і як знає", - заявив політик.

Як повідомляли раніше деякі ЗМІ, у понеділок на засіданні фракції БЮТ мають розглянути питання про виключення з її складу народного депутата О.ЛЯШКА. Приводом для виключення може стати гомосексуальний скандал, який розгорівся минулого тижня.

Крім того, за інформацією ЗМІ, О.ЛЯШКО - не єдиний депутат, якого можуть виключити з фракції, там виявилося одразу чотири "зрадники", які регулярно голосують разом із більшістю. Йдеться про топ-бізнесменів фракції: власника "АвтоЗАЗу" Таріеля ВАСАДЗЕ, власника телеканалів М1 і М2 Миколу БАГРАЄВА, співвласника "Брокбізнесбанку" Олександра БУРЯКА і компаньйона Богдана ГУБСЬКОГО Сергія ОСИКУ.