«Наша Україна» вимагає від Генеральної прокуратури розслідування дій усіх учасників бійки у парламенті 16 грудня.

Як ідеться у переданій агентству УНІАН заяві партії, “ми висловлюємо обурення бандитським побоїщем, вчиненим депутатами від Партії регіонів у залі засідань Верховної Ради України. Країна стала свідком навіть не сутички, а поведінки бандитських розборок, які стоять за будь-якими межами. Це ганьбить не лише учасників бійок, але і принижує Верховну Раду як інститут, де свою позицію доводять не аргументами, а кулаками і стільцями”.

“Наша Україна” вимагає від Генеральної прокуратури ретельного і об’єктивного розслідування дій усіх учасників бійки. “Ті, хто ламає своїм колегам кістки, розбиває обличчя, доводить до лікарні, мають відповідати перед законом. Розслідування цієї справи буде тестом для прокуратури – чи зможе вона стати над політичними прихильностями, чи сповідуватиме підхід «для друзів – усе, для ворогів - закон». Іншим тестом для прокуратури стане розгляд справи, яка стала приводом до вчорашньої бійки”.

Відео дня

Також “Наша Україна” вимагає прозорого розгляду усіх справ, порушених нинішньою владою проти колишніх урядовців зі звинуваченнями у нецільовому використанні бюджетних коштів.

У “Нашій Україні” наголошують, що завжди виступали за “відкритість бюджетного процесу. Ми вимагали цього і в уряду ЯНУКОВИЧА, і в уряду ТИМОШЕНКО, і зараз вимагаємо в уряду АЗАРОВА. Саме тому ми вимагаємо під час розгляду бюджету на 2011 рік у парламенті звіту уряду щодо використання бюджетних коштів у поточному році. Це потрібно зробити зараз, щоб через чотири роки нинішнім урядовцям не довелося також ходити до прокуратури і пояснювати, куди були витрачені бюджетні кошти”.