Заступник глави Адміністрації Президента України Ганна ГЕРМАН стверджує, що лідер партії “Батьківщина” Юлія ТИМОШЕНКО ніколи не говорила зі своїми рідними українською мовою.

Про це йдеться у переданому УНІАН коментарі Г.ГЕРМАН

«Мені інколи здається, що ця жінка сама вірить в те, що вона говорить. Справді, бо це так палко, так переконливо звучить, що якби я особисто не чула, якою мовою вона говорить зі своїми рідними, і дітьми в тому числі, то могла б бити «браво» її гарячим закликам «навчати рідній мові дітей та спілкуватися з ними українською», - зазначила Г.ГЕРМАН.

Відео дня

Вона стверджує, що Ю.ТИМОШЕНКО ніколи не говорила зі своїми рідними українською. «Хто знає, може, тепер розпочне – помагай їй, Боже. Ми всі за те, щоб учорашні російськомовні чиновники від влади і від опозиції ставали прихильниками української мови. І по мірі того, як розвивається наша держава, як вона стає сильнішою, україномовних теж стає більше – українську вивчають», - сказала Г.ГЕРМАН.

«І ми, ті, що мову українську з молоком матері приймали, намагаємося не зауважувати часом дуже смішні помилки, які роблять нові українці, в тім числі й Юлія ТИМОШЕНКО. Її знамените «всьо пропало!» - яскравий приклад суржика. Вона вимовляє: «любоф, кроф, галасувати, кааліція…» Але це все дрібниці. Цьому треба по-доброму посміхатися. І радіти, що вони принаймні хочуть вчитися по-українськи», - додала вона.

На думку Г.ГЕРМАН, «треба бути поблажливими і тоді, коли люди, що відкрили для себе Україну десь всередині дев’яностих, пробують нас вчити любити рідну землю. У цьому теж нічого поганого нема. Вони неофіти – а неофіти завжди категоричні і їм завжди здається, що більш вірних, ніж вони, нема».

«Я з радістю сьогодні читала палку промову Юлії Володимирівни на тему мови. Вона собі і на цьому зробила тему для піару і тему для того, щоб накинутись на Президента ЯНУКОВИЧА. Юлія Володимирівна як правдива неофітка монополізувала любов до України і української мови. Звичайно, та любов засліпила їй очі, і вона не бачить і не чує, що ЯНУКОВИЧ чудово говорить по-українськи. Більше того – він думає по-українськи. І це є по-справжньому важливо.

Але хто б у тій любові до мови і до України змагався з Юлією Тимошенко? Я теж не смію. І скромно мовчу. Нас просто вчили, що бити себе в груди – це поганий тон», - сказала Г.ГЕРМАН.