Народний депутат, лідер «Фронту Змін» Арсеній ЯЦЕНЮК вважає, що заяви Президента Віктора ЯНУКОВИЧА про «збройні напади» можуть свідчити про плани влади «закрутити гайки» за білоруським сценарієм.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі партії.

Також, на думку А.ЯЦЕНЮКА, такі заяви Президента України свідчать як мінімум про те, що він не володіє ситуацією в державі, як максимум – що Віктор ЯНУКОВИЧ де-факто не керує державою.

Відео дня

«Президент цілком серйозно стверджує дивні речі: про нібито підготовку збройних нападів на органи влади, про пікетування Верховної Ради не «чорнобильцями» та іншими «пільговиками», а якимись багатими людьми з 30-тисячною пенсією. Президент має абсолютно всю владу, але не здатен звільнити навіть найбільш одіозних міністрів. Він уже рік їм погрожує, але сьогодні цей струс повітря знову не мав наслідків – Президент лише вкотре продовжує їхнє перебування на високих посадах», - підкреслив А.ЯЦЕНЮК.

«Це нагадує Задзеркалля, паралельну реальність. Де гарантія, що завтра вся країна не прокинеться з комендантським часом, який запровадять під приводом нападу інопланетян на Кабінет міністрів?» - зазначив він.

А.ЯЦЕНЮК вважає, що такі заяви Президента в умовах політичної та економічної кризи є вкрай небезпечними, оскільки свідчать про втрату контролю над ситуацією: «Якщо глава держави настільки не володіє елементарною інформацією, то постає закономірне запитання: хто з його оточення вкладає йому в вуста заяви про чергову «змову лікарів»? Хто реально керує країною від імені Віктора ЯНУКОВИЧА? І чим це закінчиться?».

На думку лідера «Фронту Змін», останні стратегічні рішення Президента: про безпідставне ув’язнення Юлії ТИМОШЕНКО, згортання євроінтеграції, різкий розворот в бік Росії – засвідчили внутрішню і зовнішню керованість української влади. «Але головне - це завдає колосальних ударів по перспективах нашої держави», - заявив він.

«Зміна цієї влади має відбутись якомога швидше. Оскільки кожен день наближає Україну до катастрофи», - наголосив А.ЯЦЕНЮК.

Як повідомляв УНІАН, учора під час розширеного засідання Кабінету міністрів В.ЯНУКОВИЧ заявив, що в Україні закуповується зброя для скоєння нападів на органи влади.

В.ЯНУКОВИЧ розповів, що йому правоохоронні органи передали інформацію, що йде зараз закупка зброї і підготовка до нападів на органи влади.

«Що це за люди, вони вже втратили страх і совість», - сказав Президент, критикуючи намагання дестабілізувати ситуацію в країні.

«Зараз прийшли ламати паркани ті, хто отримав за рішенням суду пенсію в розмірі близько 30 тис. грн., а одноразові компенсації 700-600 тис. грн.», - сказав В.ЯНУКОВИЧ, коментуючи акції чорнобильців, які вимагають зняти з розгляду законопроект про скорочення їхніх пільг.

«Що, потрібно зірвати стабільність фінансову, зірвати політичну стабільність, починати всім виходити на вулиці з вилами і ділити все, що є? Чи що потрібно? Є заклики до революції», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

В.ЯНУКОВИЧ упевнений, що все це організовують не ті люди, яким важче живеться. «Люди, яким найважче, мовчать, терплять і чекають», - сказав Президент.