Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН переконаний, що питання про продаж української газотранспортної системи Росії на порядку денному не стоїть.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Рада».

«Мова не йде. Ні сьогодні питання не стоїть, ні завтра про продаж газотранспортної системи України. Навіть якщо гіпотетично уявити таку постановку питання у практичній площині, то це означає, що ми повинні зняти із себе останню сорочку і її продати», - сказав В.ЛИТВИН.

Відео дня

Більше того, на переконання голови ВР, «мова про це вестися не буде».

Водночас, додав він, стоїть питання, яким чином використовувати газотранспортну систему. «Я стояв і стою на тому, що в цій роботі ми повинні задіяти власника газу, тобто Росію, і споживачів газу, тобто Європу, і давно повинні були вийти на газотранспортний консорціум», - сказав В.ЛИТВИН.

За словами спікера, таким чином, Україна мала б гарантії, що газ буде транспортуватися через Україну і вона отримуватиме дивіденди.

"Тому мова може йти лише у площині створення газотранспортного консорціуму, і не більше того. Тому не потрібні ці страхи, стогони і прокльони, які ще більше знесилюють людей. Ніхто не збирається здаватися", - додав В.ЛИТВИН.