Депутати Львівської міської ради просять Верховну Раду України розглянути законопроект про імпічмент Президента України.

Як повідомив УНІАН голова фракції ВО „Свобода” у Львівській міській раді Руслан КОШУЛИНСЬКИЙ, 16 лютого на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за звернення до ВР „з вимогою забезпечити реалізацію конституційного права народу України і невідкладно розглянути та прийняти проект закону «Про порядок імпічменту Президента України».

У тексті звернення, яке буде направлено до Верховної Ради України, зазначається, що „за два роки перебування при владі Віктора ЯНУКОВИЧА та його «команди», вони довели народ до крайньої межі. Вони відібрали в українців законні пільги, в підприємців - можливість заробляти на життя, в пенсіонерів – можливість вижити, в усіх мешканців України – можливість жити в нормальній державі. Змінивши в неконституційний спосіб Конституцію України, в народу фактично відібрали можливість впливати на владу. А тому імпічмент – єдиний спосіб позбутися авторитарного Президента”.

Відео дня

Також депутати наголошують на тому, що „оскільки практична реалізація імпічменту неможлива через відсутність чіткого механізму в чинному законодавстві, прийняття Закону України «Про порядок імпічменту Президента України» - першочергове завдання опозиції”

„Законопроект про імпічмент Президента вже внесений до парламенту. Він покликаний забезпечити ефективність та прозорість процедури імпічменту. Необхідно усвідомити, що відчуття абсолютної безкарності у чинного Президента та його злочини проти народу - це великою мірою наслідок неможливості реалізувати процедуру імпічменту. А тому, ми звертаємося до Верховної Ради України з вимогою забезпечити реалізацію цього конституційного права для народу України! Невідкладно розглянути та прийняти проект Закону України «Про порядок імпічменту Президента України», - йдеться у тексті звернення, яке передано УНІАН.