Держсекретар США Хілларі Клінтон визнає, що сирійського президента Башара Асада можна вважати військовим злочинцем, проте сумнівається, що це варто робити, повідомляє РІА "Новости".

"На підставі існуючих визначень військового злочинця і злочинів проти людяності, є аргументи на користь того, щоб зарахувати його до цієї категорії ... Водночас, я знаю з досвіду, що це може ускладнити вирішення і без того складної ситуації, оскільки такі дії обмежать наші можливості переконати правлячий режим відмовитися від влади ", - сказала Клінтон, виступаючи у вівторок в сенатському комітеті з асигнувань.

Тим часом Туніс заявив про готовність надати політичний притулок нинішньому президентові Сирії та його родині, повідомили у вівторок арабські ЗМІ, цитуючи заяву офіційного представника туніського президента Мансифа аль-Марзукі.

"Ми готові надати притулок сирійському президентові Башару Асаду в Тунісі, якщо це допоможе зупинити кровопролиття в Сирії, що триває вже багато місяців", - сказав представник глави Тунісу. Він також додав, що Туніс згоден надати притулок і членам сім'ї чинного сирійського президента.