Микола Томенко, Володимир Литвин і Віктор Янукович перед початком засідання парламенту

Як повідомили УНІАН у прес-службі КС, законопроектом (реєстраційний номер № 3251) пропонується виключити з чинної редакції Конституції частину 1 статті 80‚ згідно з якою „народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність“, а частину 3 цієї статті викласти у новій редакції, відповідно до якої „народний депутат України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо нього“.

У частині 3 статті 105 запропоновано виключити слова „якщо тільки Президент України не був усунений з поста в порядку імпічменту“.

На тему: КС заборонив ВР торкатися недоторканності президента і суддів

Відео дня

Законопроект у попередній редакції уже був предметом розгляду Конституційного Суду. У висновку від 1 квітня 2010 року № 1-в КС визнав частину його положень такими, що відповідають Конституції України, а частину такими, що не відповідають Основному Закону.

Верховна Рада доопрацювала законопроект, врахувавши всі зауваження КС, і повторно звернулася з клопотанням щодо надання відповідного висновку.

Акредитація журналістів здійснюється сьогодні з 9.00 до 12.00 за телефонами: 238-10-80, 238-11-38 та цілодобово факсом: 287-36-16, електронною поштою: press@ccu.gov.ua