Азаров оцінив оновлення українських доріг у 500 млрд грн

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи на засіданні Ради регіонів при Президентові України.

«Скільки треба, щоб більш-менш привести в порядок 170 тис. км доріг? Ми порахували - близько 500 млрд грн», - сказав М.Азаров.

«У нас безліч проблем, на які немає відповіді, тому що є невідповідність між рівнем ВВП, розвитком продуктивних сил і структури країни. За рівнем розвитку ми десь у 80-му році. І ми хочемо за 30 років, нічого не вкладаючи, раптом і відразу мати хороші дороги», - зазначив М.Азаров.

Відео дня

Він також звернув увагу на те, що без розвитку продуктивних сил вирішити ці проблеми буде неможливо.

«Але ми повинні спокійно розрахувати свій шлях на 10 років вперед і методично просуватися в цьому напрямі», - сказав прем'єр-міністр.

Він також нагадав, що прийнята програма з активізації економіки, і закликав керівників центральних і місцевих органів влади докласти максимум зусиль для реалізації проектів, розроблених у рамках цієї програми.

На тему: У Азарова кажуть, що ремонт доріг гальмує занадто довга зима

Як раніше повідомляв УНІАН, Державне агентство автомобільних доріг України «Укравтодор» у 2012 році здійснило касові витрати на загальну суму 10,139 млрд грн, з яких на дорожні роботи витрачено 6,95 млрд грн, а на оплату фінансових зобов'язань за раніше взятими кредитами - 3,1 млрд грн.

Як повідомляється в звіті «Укравтодору», на оплату праці співробітникам, а також на оплату послуг зв'язку, комунальних послуг і енергоносіїв у 2012 році витрачено 9,9 млн. грн.

При цьому обсяг залучених кредитних ресурсів у 2012 році становив 2,5 млрд грн. Серед них два кредити від Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку - один на суму 101,698 млн. грн, спрямований на ремонт дороги Київ–Чоп, і один на 1,5 млрд грн, спрямований на реалізацію проекту поліпшення доріг на під'їздах до Києва, а також кредит від Світового банку на суму 923,378 млн. грн, спрямований на реалізацію заходів щодо безпеки руху і підвищення якості доріг, сказано в опублікованому звіті.

27 лютого Кабінет міністрів схвалив Державну програму активізації економічного розвитку на 2013-2014 роки.

За словами М.Азарова, сумарна вартість цієї програми становитиме приблизно 380 млрд грн.