МЗС України

Про це йдеться у заяві МЗС, переданій його прес-службою УНІАН.

«У Міністерстві закордонних справ України поділяють глибоку стурбованість у зв’язку з силовим протистоянням на Майдані Незалежності протягом останньої доби, правову оцінку якому дасть об’єктивне розслідування, яке здійснюється за дорученням Президента України», - йдеться у документі.

На тему: Янукович обурений подіями на Майдані, він доручив Генпрокуратурі покарати винних 

Відео дня

«Для Українського народу, який неодноразово демонстрував свою мудрість, толерантність та повагу до європейських цінностей, право на проведення мирних зібрань, свобода висловлювань та дотримання прав людини є наріжними принципами розбудови демократичного суспільства», - нагадали в МЗС.

Зовнішньополітичне відомство України висловило впевненість, що громадяни України «і цього разу продемонструють світові відданість цим цінностям, виявлять стриманість, не піддаватимуться на провокації».

«Україна залишається відданою захисту основоположних прав та свобод, а також впровадженню європейських норм і стандартів. МЗС України і надалі докладатиме рішучих зусиль для успішної реалізації євроінтеграційного курсу нашої держави», - запевнили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, минулої ночі «Беркут» жорстоко розігнав Євромайдан в Києві. За словами очевидців, близько 4-ї ранку тисячі бійців спецпідрозділу «Беркут» штурмували кілька сот студентів, які проводили мирну акцію на підтримку євроінтеграції України. На відеозаписах, оприлюднених в інтернеті, видно, як бійці ”Беркуту” відтісняють людей від монумента Незалежності, при цьому б`ючи їх кийками. Когось продовжували бити навіть після того, як він впав. На кадрах також видно людей зі скривавленими обличчями.

Ті, кому вдалося врятуватися з Майдану Незалежності, знайшли прихисток у Михайлівському соборі на території монастиря, який тривалий час було оточено бійцями спецпідрозділу.