Народний депутат від Блоку Литвина Катерина ВАЩУК пропонує продовжити до 1 січня 2010 р. мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, дія якого завершується 1 січня 2008 р.

Як повідомляє офіційний інтернет-портал Верховної Ради України, К.ВАЩУК подала до ВР відповідний законопроект (реєстр. № 1051) про внесення змін до розділу Х "Перехідних положень" Земельного кодексу України (щодо продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення).

Автор законопроекту висловлює переконання, що на сьогодні не виконана головна умова запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення - не було прийняття законів про ринок земель та про державний земельний кадастр.

Відео дня

На думку К.ВАЩУК, прийняття законопроекту дасть можливість розробити Земельним кодексом пакет законів, які б запобігли можливим зловживанням та злочинним діям у питаннях земельної власності, а також дасть змогу уникнути зубожіння українського народу та скуповування земель України вітчизняними та іноземними магнатами.