Як передає кореспондент УНІАН, за інформацією міністерства, "правоохоронці почали відтісняти мітингуючих із проїжджих частин на вулиці Інститутській, Грушевського, де заблокований рух. Ніяких протистоянь на даний час немає".

У МВС уточнили, що йдеться про відтиснення мітингуючих в урядовому кварталі, щоб розблоковувати підступи до адмінбудівель. На Майдані Незалежності такі дії не здійснюються.

У свою чергу, в прес-службі київської міліції агентству уточнили, що рішення про відтиснення було ухвалене у зв'язку з численними зверненнями, що стосуються блокування проїжджих частин. "У зв'язку з тим, що було багато звернень громадян, а також у зв'язку з тим, що нормальна життєдіяльність міста порушена, було ухвалене рішення за допомогою військовослужбовців внутрішніх військ і міліції провести роботи з відтиснення мітингуючих з проїжджих частин доріг", - пояснили в прес-службі міліції.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 грудня, до центру Києва почали стягувати сили правоохоронців. Вони практично оточили Майдан Незалежності з усіх боків. Також на Хрещатик приїхала важка снігоприбиральна техніка. Учасники акції протесту на Майдані Незалежності готуються відбивати штурм.

З настанням темряви правоохоронці оточили наметовий табір мітингуючих на розі вулиць Шовковичної і Богомольця. Трохи раніше міліція перекрила автобусами вулицю Грушевського практично від Європейської площі до Арсенальної площі. Три намети мітингуючих на розі Кріпосного провулка і вул. Інститутської заблоковані кількома сотнями бійців внутрішніх військ у шоломах і з щитами.