Перед Житомирською ОДА розібрали барикаду / zhitomir.info

У Житомирі сьогодні розібрали барикаду з шин та дерев’яних дощок перед приміщенням Житомирської обласної державної адміністрації, яку спорудили з моменту штурму та захоплення приміщення Житомирської ОДА мітингувальниками.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні зранку перед початком позачергової сесії Житомирської облради з питання суспільно-політичної ситуації в Україні та області барикади ще були.

Однак під час сесії комунальники Житомира за згодою активістів Народної самооборони, які ще у незначній кількості залишаються у приміщенні Житомирської ОДА, розібрали барикади та прибрали сміття.

Відео дня

Читайте такожУ кабінеті губернатора Житомирщини знайшли списки активістів Майдану та балалайку

Цю подію прокоментував журналістам на прес-конференції після сесії голова облради Віталій Француз.

Він зазначив, що час мітингів і протестів на Житомирщині – вже позаду.

«Кого вже тут контролювати, для чого ці барикади, Народна самооборона пообіцяла їх розібрати та всіляко сприяти нормалізації роботи обласної ради та ОДА», - сказав Француз.

Також голова Житомирської ОДА Сидір Кізін під час прес-конференції заявив, що облдержадміністрація приступає до роботи у конструктивному режимі.

Читайте такожУ Житомирській міськраді саморозпустилася фракція ПР

Кізін повідомив про намір зробити діяльність органів державної влади області більш відкритою, ніж вона була за старої влади та застосувати для цього свій досвід правозахисника.

Водночас він сказав, що в області не повинні забувати активістів Майдану та Героїв Небесної сотні. "Зараз – час фундаментальних та серйозних змін для нашої країни. Та сотня людей, яка вже загинула, захищаючи наш народ, вимагає від нас такої консолідації, якої Житомирщина ще не бачила», - зазначив він.

Читайте такожУ Житомирі заснували "Народну раду Житомира"

Для цього Кізін закликав громадськість області сформувати нові кадри в органах державної влади.

«Ми чекаємо людей, які готові прийти, щоб будувати нову державу. Мають прийти молоді люди, яким будуть довіряти. Саме їм попереду належить здійснити реформи у різних напрямках», - підкреслив Кізін, пообіцявши разом з журналістами робити роботу органів державної влади більш відкритою, ніж раніше, та посилити у регіоні систему самоврядування.