Юрий Баулин / lvivpost.net

Про це УНІАН повідомили у прес-службі КС.

Як зазначається в повідомленні, вибори нового голови Суду відбулися сьогодні, 18 березня, на спеціальному пленарному засіданні КС України відповідно до статті 148 Конституції України і статті 20 Закону України „Про Конституційний суд України.

Читайте такожВР не змогла обрати жодного суддю Конституційного Суду

Відео дня

«За результатами таємного голосування головою Конституційного суду України обраний суддя Юрій Баулін, який до цього виконував обов`язки голови КСУ», - підкреслили в прес-службі.

Нагадується, що голова Суду обирається зі складу суддів КС лише на один трирічний строк таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів з будь-яким числом кандидатур, запропонованих суддями КС, та вважається обраним, якщо за нього проголосувало більше половини конституційного складу суддів.

***Юрія Бауліна (1953 року народження) призначив суддею Конституційного суду в лютому 2008 року Президент України. Присягу він склав 3 червня 2008 року.

На спеціальному пленарному засіданні КС 4 листопада 2011 року Баулін обраний заступником голови Конституційного Суду України.

Доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України.

Нагороджений орденом „За заслуги“ третього ступеня. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки. Заслужений діяч науки і техніки України.