REUTERS

Голова Комісії з розслідування та попередження порушень прав людини в Україні, доктор юридичних наук, професор, суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії (2002-2005 рр.) Володимир Василенко вважає, що влада України має оголосити повну мобілізацію

Як передає кореспондент УНІАН, про це Василенко сказав зі сцени Майдану Незалежності під час жалобного віче.

Читайте такожРада ухвалила закон про часткову мобілізацію

Відео дня

«Сьогодні російський агресор продовжує накопичувати збройні сили біля кордонів України, Українська влада на додаток до вже вжитих заходів має оголосити повну мобілізацію, започаткувати створення народного ополчення та партизанських загонів, а головне - уже зараз публічно віддати Збройним Силам України наказ негайно застосовувати збройну силу, в разі вторгнення російського агресора на материкову Україну», - сказав він.

Читайте такожДо збройних сил мобілізовано понад 10 тисяч осіб

На це учасники віче почали схвально аплодувати і професор зазначив, що сприймає це як звернення і вимогу до української влади.

Довідка УНІАН. Комісія з розслідування порушень прав людини в Україні створена 27 січня 2014 р. Її діяльність спрямована на розслідування порушень прав людини під час реалізації громадянами права на мирні зібрання, починаючи з 30 листопада 2013 р.