Аваков нарушил обещание правительства / REUTERS

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порушив обіцянку уряду їздити без кортежів та спецсигналів на дорозі. Кореспонденти ТСН бачили, як кортеж високопоставленого чиновника створював аварійні ситуації на дорогах і їздив з перевищенням швидкості трасою, якою щодня їздив Віктор Янукович.

Міністр внутрішніх справ сьогодні повертався з навчального центру Національної гвардії України кортежем з двох броньованих новеньких "Мерседесів" та джипу "Фольксваген".

Читайте такожУ Запоріжжі з автоматів розстріляли кортеж «смотрящего» по регіону

Відео дня

До навчального центра Нацгвардії кортежем з броньованого "Рендж Ровера" та з п'ятьма автомобілями супроводу приїжджав і в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов. Аваков повертався майже тим же маршрутом, яким щодня пересувався екс-президент Віктор Янукович - з Нових Петрівців, через столичні Оболонь, Поділ і Печерськ.

Наздогнати кортеж міністра було непросто. На спідометрі - 180 кілометрів на годину. Дозволена швидкість - 110. Водії пригальмовували, навіть коли в'їжджали до населених пунктів. Руху на вулиці Богатирській заради кортежу ніхто не перекривав. Охорона Авакова справлялася самостійно і розганяла машини, які заважали. Білий "Мерседес" з одеськими номерами атакували кілька разів - водій ледве впорався з керуванням, щоб не потрапити в аварію.

На з'їзді з Московського проспекту кортеж навіть зупинився - і за правилами дорожнього руху пропустив пішохода. В цей момент можна було побачити, як під Московським мостом інспектор ДАІ зупиняв рух. Всі, хто хотів виїхати з Оболоні, чекали, поки проїде міністр.

Читайте такожВВС Нігерії помилково завдали авіаудару по кортежу сенатора

На маршруті Гаванський міст - Набережно-Хрещатицька - Поштова площа не працював жоден світлофор. Рух регулювали даішники. Як тільки проїхав кортеж міністра - світлофори почали працювати. Інспектори пояснили ситуацію технічними несправностями.

Ще місяць тому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що на українських дорогах всі будуть рівні, чиновники не будуть пересуватися в кортежах, заради них не будуть перекривати рух. Прокоментувати ситуацію з кортежем Авакова ТСН попросила Міністерство внутрішніх справ і направила відповідний запит.