Эштон / REUTERS

Про це повідомила прес-секретар Кетрін Ештон Майя Косьянчич.

"Високий представник Кетрін Ештон уважно стежить за тривожними подіями в Східній Україні, в тому числі за захопленням громадських будівель в Харкові, Донецьку та Луганську з застосуванням сили. Вона високо оцінює зваженість операцій, які проводить українська влада для забезпечення правопорядку" - йдеться в повідомленні.

Ештон також заявила про абсолютну підтримку єдності, суверенітету і цілісності України і закликала відмовитися від спроб дестабілізувати ситуацію в країні зсередини чи ззовні.

Відео дня

Читайте такожНа Харківщині ГПУ, СБУ та МВС проводять масштабну акцію проти сепаратистів

Глава європейської дипломатії впевнена, що громадяни повинні пред'являти політичні вимоги ненасильницьким способом, через відповідні процедури. 

"Президентські вибори наступного місяця повинні надати легітимну і загальну платформу, на якій громадяни зможуть висловити свої погляди про майбутнє України", - йдеться в заяві.

Також Ештон закликала уряд України невідкладно провести конституційну реформу.

"Український уряд має звернутися до населення від заходу до сходу України і забезпечити, щоб політичні процеси, а також реформи відображували регіональну різноманітність і повагу прав людини і громадянських прав", - зазначила Ештон.