Доручення секретарю Ради національної безпеки та оборони України Раїсі БОГАТИРЬОВІЙ готувати візит Президента України Віктора ЮЩЕНКА до РФ свідчить про спроби обмежити міжнародні контакти прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО.

Михайло Погребинський: отакої... А я думав – в еліту потрапив...
Таку думку УНІАН висловив політолог Михайло ПОГРЕБИНСЬКИЙ, коментуючи робочу поїздку 28-30 січня до Москви секретаря РНБО Р.БОГАТИРЬОВОЇ для підготовки візиту Президента України Віктора ЮЩЕНКА з метою участі у другому засіданні Українсько-російської міждержавної комісії.

Він нагадав, що раніше засідання міждержавної комісії готувалися на рівні прем’єр-міністра України.

Відео дня

За словами М.ПОГРЕБИНСЬКОГО, це рішення Президента можна сприймати як «ревнощі і небажання, щоб Ю.ТИМОШЕНКО вела якісь переговори з Кремлем».

На його думку, В.ЮЩЕНКО хоче залишити «цей напрямок роботи за собою».

Політолог переконаний, що «ніхто її (Р.БОГАТИРЬОВУ – УНІАН) всерйоз сприймати в Кремлі не буде». За його словами, вона може домовлятися, «коли там Президента зустрічати, де він буде жити».

М.ПОГРЕБИНСЬКИЙ наголошує, що, по суті, Р.БОГАТИРЬОВА є не більше ніж помічник Президента України, і тому з нею всерйоз ніхто не обговорюватиме газові питання, питання розмежування кордонів та умов базування Чорноморського флоту.

«Це просто спроба Президента України обмежити Ю.ТИМОШЕНКО в її міжнародних контактах», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 21 січня прес-служба Президента України повідомила, що Віктор ЮЩЕНКО та Президент РФ Володимир ПУТІН домовилися про робочу поїздку 28-30 січня до Москви секретаря РНБО Р.БОГАТИРЬОВОЇ для підготовки візиту Президента України, де 12 лютого відбудеться друге засідання Українсько-російської міждержавної комісії.