Тягнибок хочет, чтобы мир объединился против Путина

Про це Тягнибок заявив, коментуючи вчорашні чотиристоронні переговори в Женеві про дозвіл конфлікту на сході України.

«Реакція ЄС і США на дії Путіна не повинна обмежуватися закликами до умиротворення агресора. Не можна допустити перетворення Женевської конференції в Мюнхенську 1938 року, коли західні демократії під тиском гітлерівської агресії здали Чехословаччину. Для стримування російської агресії на пострадянському просторі, зокрема в Україні - необхідно сформувати міжнародну антипутінську коаліцію», - заявив Тягнибок.

Лідер українських націоналістів наголосив, що Україні потрібні не просто посередницькі місії, а пряма військово-технічна допомога. Він також закликав до діючих міжнародних правових і економічних санкцій щодо Росії.

Відео дня

«За грубе порушення норм міжнародного права (зокрема, щодо непорушності міждержавних кордонів), порушення прав людини, скоєні військові злочини, путінська Росія буде відповідати перед Міжнародним судом ООН і Міжнародним трибуналом в Гаазі. Майно окупанта за кордоном повинно підлягати арешту», - сказав Тягнибок.

За його словами, «Свобода» внесла на розгляд Верховної Ради проекти звернень до Генасамблеї ООН, ОБСЄ і Ради Європи, які ініціюють розслідування фактів порушення Росією міжнародного права та основних прав людини, і подальше виключення РФ з складу цих організацій.

Нагадаємо, вчора в результаті семигодинний зустрічі зовнішньополітичних відомств України, ЄС, США і Росії в Женеві був прийнятий документ про деескалації конфлікту в Донбасі. Згідно з цією заявою, всі незаконні збройні формування повинні бути роззброєні, а адміністративні будівлі - звільнені. Також передбачена амністія всіх протестуючих, за винятком вчинили тяжкі злочини.