Украина разработала план освобождения захваченных членов ОБСЕ / vk.com/banqaa

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Ми розробили чіткий план для того, щоб забезпечити звільнення заручників. Він передбачає цілий ряд необхідних заходів. Ми сподіваємося на їхнє звільнення негайно”, - сказав Лубківський.

Відео дня

За його словами, план опрацьовується в контакті з представниками місії ОБСЄ у Києві. “Є чітке бачення наших послідовних конкретних дій”, - додав Лубківський.

За його словами, судячи з поведінки терористів у Слов'янську, в них немає політичного порядку денного, жодних політичних намірів, вони керуються вказівками спеціальних агентів Російської Федерації.

Читайте такожВишеградська четвірка закликає терористів звільнити експертів ОБСЄ без додаткових умов

Крім того, Лубківський зауважив, що до інструментарію по звільненню військових спостерігачів ОБСЄ також належать численні заходи, які принесуть результат і дозволять уникнути будь-яких дій, які можуть поставити під загрозу життя людей. “Те, що ми не ставимо під загрозу життя людей, це фундаментальний принцип дільності нашого уряду”, - додав Лубквіський.

Як повідомляв УНІАН, 25 квітня у Слов'янську терористи захопили автобус, в якому перебували 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій. За даними Міноборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої у Слов'янську, - троє військових спостерігачів з Німеччини, один німецький військовий перекладач та четверо військових спостерігачів з Данії, Чехії, Польщі та Швеції. Бойовики заявили про намір обміняти їх «на наших полонених, зокрема, на (заарештованого «народного губернатора» Донецька) Павла Губарєва». 27 квітня терористи звільнили одного з восьми захоплених інспекторів ОБСЄ.