Джемилев / REUTERS

За підсумками одного з засідань, за масове одночасне перебування і пересування в громадському місці, на пішохідному переході, суддя Юрій Гулевич постановив Сейран-Джану Ібрагімову призначити покарання за статтею 20.2.2. Ч.1 КПАП Російської Федерації у вигляді адміністративного штрафу в сумі 10 тисяч рублів, повідомляє «Крым.Реалии».

Відповідно до постанови, штраф повинен бути сплачений протягом 60 днів з дня вступу документа в законну силу, в ПАТ " Чорноморський банк розвитку та реконструкції.

Читайте такожКримські татари йдуть зустрічати Джемілєва під постріли Омону

Відео дня

Суддя порахував, що факт здійснення даного адміністративного правопорушення знайшов своє підтвердження при розгляді судової справи. Зокрема, він посилається на відеозапис з місця події, яким підтверджується участь і пересування Ібрагімова в громадському місці - на вул. Севастопольської в Сімферополі, біля автостанції Західна, в суботу 3 травня, о 15:30.

Ці дії, на думку судді, створювали перешкоди в русі транспорту та пішоходів.

При цьому сам Ібрагімов свою провину не визнав. Він запевняє, що знаходився біля автостанції Західна, однак дорогу не переходив і руху транспорту не заважав. Проте суд не врахував його доводи і визнав Ібрагімова винних у цих порушеннях.

Чоловік повідомив, що має намір оскаржити це рішення суду в апеляційній інстанції.

Аналогічне рішення також було прийнято стосовно жінки, яка брала участь у даному заході. У такій же справі проходить 17-літній студент, але рішення поки не винесено, бо суддя переніс засідання на 7 травня.

У минулі вихідні близько 100 кримських татар блокували ділянку траси, що веде з Сімферополя до Севастополя, в знак протесту проти недопуску на півострів лідера кримських татар Мустафи Джемілєва. На місце прибули співробітники кримського «ГІБДД», які вимагали від людей не блокувати дорогу, попередивши про адміністративні покарання.