REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

За словами Авакова, якщо найближчим часом не припиниться блокування будівлі Держприкордонслужби, то міліція вдасться до силових заходів та звернеться в суд щодо покарання тих, хто блокує офіс прикордонників.

“Що стосується блокування, яке ряд наших активних громадян влаштували навколо будівлі штабу прикордонних військ, то я підкреслюю, що ці люди, які вимагають активізації, повністю блокували роботу державної установи, яка бере участь у бойових діях. Зараз на сході країни проходить спільна операція Збройних сил України, Нацгвардії і прикордонників по ліквідації прориву кордону. По суті, триває військовий марш. І в цих умовах всякий, хто блокує і дезорганізовує роботу штабу прикордонників, є злочинцем. І мені плювати, якщо ці люди стоять під тими прапорами, які мені раніше були дорогі. Сьогодні, коли вони блокують державні установи, вони зраджують інтереси країни”, - наголосив міністр.

Відео дня

Читайте такожПрикордонники на сході додатково отримали понад 500 бронежилетів

Також він додав, що дав вказівку лояльно ставитися до пікетувальників під будівлею прикордонників, “але це буде дуже короткий проміжок часу». «Якщо це триватиме, то будь-хто, хто в умовах, по суті, військової ситуації блокуватиме органи, що ведуть військові дії з ворогом, буде кваліфікований нами як злочинець, і дії проти таких будуть дуже жорсткими в незалежності від прапорів: чи це частина Майдану, чи це ті, хто прийшов з антимайдану, чи це комуністи, чи це шовіністи, чи це ті, хто називають себе сотниками. Для мене вони всі злочинці і вороги України”, - сказав він.

Крім того, Аваков закликав пікетувальників офісу прикордонників приборкати свої емоції, “одуматись і піти займатися своїми справами. Інакше міліція розблокує будівлю силовим способом, здійснить арешти і звернеться в суди за відповідними санкціями”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні зранку близько сотні мітингувальників, які називають себе активістами Майдану, почати пікетувати будівлю Держприкордонслужби. Вони звинувачують керівництво відомства у корупції та нездатності організувати охорону державного кордону на сході країни.

До них вийшов заступник голови Держприкордонслужби і намагався їм щось пояснити, вступити в розмову. Однак мітингувальники почали кричати “Ганьба!” і після цього вчинили спробу потрапити всередину приміщення. Після чого охорона будівлі почала поливати особливо активних водою з пожежного брандспойту.

Читайте такожВночі кордон України з боку РФ перетнули 3 танки, - журналіст

Мітингувальники скандують: “Литвина у відставку!” (йдеться про голову Держприкордонслужби Миколу Литвина - УНІАН). Вони не пропускають на роботу військовослужбовців Держприкордонслужби.

На зустріч до мітингувальників приходив заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович. Він заявив, що передасть вимоги громадян міністру Авакову.

Також з мітингувальниками зустрівся представник Адміністрації президента Костянтин Кокарєв.