REUTERS

Про це повідомив у своєму відеозверненні Президент України Петро Порошенко.

"В умовах децентралізації Донбас сам не впорається із своїми проблемами. На допомогу прийде не лише вся Україна, але і Європейський Союз. Ми допоможемо у відновленні зруйнованої бойовиками інфраструктури. Відновимо за рахунок держави житло, зруйноване під час бойових дій, виробничі приміщення. Мешканці Донбасу будуть мати куди повернутися, де жити і де працювати", - підкреслив Порошенко.

Читайте такожПорошенко: У нас достатньо сил для вирішального удару, але пріоритет надається мирним засобам

Відео дня

За його словами, програма створення нових робочих місць на Донбасі готується за сприяння Євросоюзу.

"Йдеться, до речі, не лише про безкоштовні чи дешеві кредити, а про систему страхування політичних ризиків для інвесторів в економіку Донбасу. Зрозуміло, що жодних інвестицій не буде, поки не настане мир", - зазначив він.

На думку Порошенка, мирний план не може бути втілений без широкої підтримки мешканців Донеччини та Луганщини.

За його словами, бойовики мають відчувати не лише тиск з боку Києва, але й обурення і неприйняття з боку мешканців окупованих ними населених пунктів. "Наприклад, маріупольці, мешканці північної Луганщини, західної Донеччини сказали своє вагоме слово - і в них мир. Це банди найманців паралізували нормальне життя, залишили людей без засобів до існування. Думаю, що сьогодні прозріли навіть ті, хто пару місяців тому надавав свої тіла й душі для створення щитів", - наголосив Президент України.