Вступ України до Світової організації торгівлі створює нові можливості для адаптації національної економіки до світового торгового простору.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО сьогодні на засіданні уряду, коментуючи схвалення Генеральною радою СОТ заявки України на вступ до цієї організації.

«Це дійсно історична подія, наша команда, працюючи у всіх урядах і парламенті, доклала до цього своїх зусиль. Я вважаю, що зі вступом до СОТ відкриваються абсолютно нові можливості для адаптації України у світовий торговий простір», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Відео дня

Прем`єр-міністр нагадала, що наступним етапом після вступу до СОТ стане початок переговорів зі створення зони вільної торгівлі між Євросоюзом і Україною. «Наступний етап, який ми маємо ефективно підготувати, - це зона вільної торгівлі між ЄС і Україною, причому в поглибленому варіанті, де всі 4 складові – товари, послуги, робоча сила і капітал – мають вільно переміщатися. Тепер ми здатні перейти до наступного етапу і попрацювати також ефективно, щоб Україна дістала можливість працювати в зоні вільної торгівлі», - наголосила глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого в Женеві Президент України Віктор ЮЩЕНКО і Генеральний директор Світової організації торгівлі Паскаль ЛАМІ підписали протокол про вступ України до СОТ.