Президент України Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що парламенту вдасться ратифікувати протокол про вступ України до Світової організації торгівлі, якщо там “не процвітатиме популізм”. Про це глава держави сказав в ефірі «1+1».

Президент підкреслив, що не має значення, про який популізм йде мова – політичний чи соціальний. Він вважає, що останні події у Верховній Раді України базуються на питаннях, які навіть не заслуговують на увагу. В.ЮЩЕНКО назвав недемократичними методи боротьби опозиції, яка блокує роботу парламенту в разі незгоди з тим, чи іншим питанням. Президент закликав їх до конструктиву, запропонувавши вносити свої проекти постанови і переконувати інших для їх підтримки, а не блокувати роботу.

“Якщо у парламенті є прихильники України, ми легко пройдемо адаптування до СОТ”, - сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

Він висловив переконання, що за час перехідний період Україна зможе адаптувати всі галузі. Президент зауважив, що перехідний період “є питанням шансу. У нас є шанс для того, щоб це зробити, або не зробити”.

При цьому представник Партії регіонів Олександр ЄФРЕМОВ запропонував Президенту доручити Кабінету Міністрів України подати на розгляд Верховної Ради України одночасно з протоколом по СОТ програму діяльності уряду щодо подолання негативних наслідків від вступу в СОТ по тих чи інших галузях.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого 2008 року Президент України В.ЮЩЕНКО і Генеральний директор СОТ Паскаль ЛАМІ в Женеві підписали протокол про вступ України до СОТ. Україна має ратифікувати протокол про вступ до СОТ до 4 липня 2008 року. Повноправним членом СОТ країна стане через 30 днів після ратифікації документа.