REUTERS

Польща поки не продає зброю Україні, але готова обговорити таку можливість під час найближчого візиту українського міністра оборони до Варшави, котрий відбудеться в найближчі "кільканадцять" днів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в ефірі Польського радіо повідомив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк, коментуючи вчорашню заяву українського міністра про те, що Україна вже почала отримувати зброю з однієї із країн НАТО.

Читайте такожПорошенко: з низкою країн НАТО вдалося домовитися про пряме постачання зброї

Відео дня

"Український міністр оборони чітко говорив про одну країну, яка почала постачати зброю в Україну. Це не Польща", - сказав він.

Міністр повторив свою вже раніше озвучену думку, що польська влада може продати українцям зброю, оскільки немає заборони для таких транзакцій та це залежатиме від зацікавленості українців у таких поставках.

"У найближчі кільканадцять днів очікую візит міністра оборони України до Польщі, та ми будемо розмовляти, в тому числі, про військову співпрацю", - сказав він.

Читайте такожУкраїнські військові отримають від США бронежилети, техніку і колючий дріт

Сємоняк теж зауважив, що питання продажу зброї це не тема, котра вирішується за "кілька годин чи днів", а вимагає ретельного опрацювання.

За його словами, у першу чергу треба з'ясувати, чи польські виробники зброї можуть поставити українцям таке озброєння, котрого вони потребують, а пізніше вже узгоджувати питання таких поставок, серед яких їх фінансування.