Дача Венедіктової - генпрокурорка переїхала в президентський маєток, з'явилися фото / strana.ua

У червні сім’я генпрокурорки Ірини Венедіктової переїхала на державну дачу в Пущі-Водиці.

Про це пише Страна.ua.

Читайте такожВенедіктова скоротила посаду заступника Любовича: "напрацював на конфлікт" – ЗМІ

На території розташований двоповерховий маєток, будинок для гостей, персональне озеро і тенісний корт. А біля самого дому – поліклініка і госпіталь МВС Київської області.

Автори матеріалу зауважують, що на території маєтку ввімкнені так звані «глушилки» для беспілотників, хоча, згідно з картою Державної авіслужби, на цю місцевість не поширюється заборона на польоти.

Штучне озеро й тенісний корт розташовані на задньому дворі.

Попри те, що генпрокурор живе з сім’єю на дачі з червня, змін до декларації вона досі не внесла, пише Страна. Дача займає 675,1 квадратних метрів.

Видання стверджує, що право проживати в будинку мають лише президент, прем’єр-міністр і спікер парламенту. Проте Венедіктова обійшла цю норму, зокрема домовившись з прем’єром Денисом Шмигалем.

«Прем’єр видав постанову з грифом: «для службового користування», куди додав потрібну правку: «Будинки можуть використовуватися у порядку, визначеному суб’єктом управління, у період, коли вони вільні від проведення відповідних заходів і перебування або відпочинку таких осіб», – пише Страна з посиланням на журналіста Володимира Бойка.

Щомісячна плата за винайм дачі, зазначає Бойко, складає 63 тисячі гривень. Тоді як утримання маєтку з держбюджету обходиться у 163 тисячі гривень на місяць.

Новини, які можуть вас зацікавити