"За" відставку голови ради Олександра Склярова проголосувало 59 депутатів з 60 присутніх / Фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Депутати Київської обласної ради на сьогоднішньому позачерговому засіданні відправили у відставку своє керівництво та обрали першим заступником голови представника від «За майбутнє».

Про це повідомляється на сторінці київського обласного осередку ПП «За майбутнє» у Facebook.

Так, «за» відставку голови ради Олександра Склярова проголосувало  59 депутатів з 60 присутніх. Один бюлетень було неправильно заповнено.

Відео дня

Також 59 голосами «за» депутати відправили у відставку першого заступника Марину Сапожко та заступника голови Валерія Ксьонзенка.

Замість них першим заступником голови Київської обласної ради було обрано представника "За майбутнє" Ярослава Добрянського, а заступником голови Київської обласної ради - Тетяну Семенову з "Європейської Солідарності". Обидві кандидатури підтримали 58 депутатів облради.

Нагадаємо, останнє засідання Київської обласної ради відбулося 24 грудня минулого року. При цьому, за законом, засідання обласної ради повинно відбуватися не рідше, ніж раз у квартал.

Депутати-ініціатори сьогоднішнього засідання з фракцій «Слуга народу», «Європейська Солідарність» і «За майбутнє», стверджують що кілька разів реєстрували пропозицію про скликання сесії, причому вперше це відбулося більш, ніж два тижні тому. Однак керівництво ради ігнорує їхні вимоги.

Тому, згідно з законодавством, депутати отримали право скликати сесію без керівництва ради за поданням щонайменше третини її складу, тобто 28 депутатів. Водночас під останньою пропозицією про скликання сесії підписалося 59 депутатів – фракції «Європейська Солідарність» і «За Майбутнє» у повному складі, а також більшість депутатів з політсили самого Склярова, партії «Слуга народу».