Квартира має площу в 657 квадратних метрів / колаж "Схеми"

Цивільна дружина народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака Наталія Лавренюк володіє квартирою в 657 квадратних метрів в центрі Москви - в одному з найдорожчих житлових комплексів російської столиці Knightsbridge Privat Park.

Про це дізналися журналісти «Схем».

Апартаменти знаходяться в делюкс-комплексі в п'яти кілометрах від Кремля, по сусідству з російським прем'єром Мішустіним і главою "Пошти Росії".

Згідно з офіційною випискою з Реєстру прав Російської Федерації, Наталія Лавренюк купила квартиру в березні 2020 року. На момент придбання вона коштувала близько 350 мільйонів гривень, або 13 млн доларів.

Читайте такожРодичі нардепа Козака володіють десятками квартир та земельних ділянок - журналісти (відео)

Житло розташоване на першому поверсі однієї з будівель комплексу і має так званий антресольний поверх. Також вона володіє чотирма паркомісцями і декількома підвальними приміщеннями.

"Попри введення Україною персональних санкцій проти соратника Медведчука Тараса Козака, вони поки, схоже, ніяк не стосуються значної частини його активів і майна, хоча входять у сферу його впливу.  Тому юридично компанії і нерухомість оформлені на його цивільну дружину, яку він роками не вносить у своїй декларації про майно і доходи, хоча цього вимагає закон».

Заборона каналів Медведчука

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій щодо народного депутата від Партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne.
  • Мовлення цих телеканалів припинене у цифровому мультиплексі і кабельних мережах в ніч на 3 лютого.
  • Втім ці телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.