Будівля Кагарлицького відділу поліції

У Місії ООН з прав людини висловили глибоку стурбованість ситуацією в Кагарлику Київської області, де двоє копів підозрюються у зґвалтуванні та побитті жінки.

Про це йдеться у повідомленні Місії у Facebook. "Ми глибоко стурбовані повідомленнями про сексуальне насильство та катування щодо жінки та чоловіка у відділенні поліції в Кагарлику", – йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗґвалтування жінки у Кагарлику: Геращенко прокоментував можливість відставки Авакова

Місія ООН з прав людини також закликає Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора провести розслідування всіх ймовірних злочинів, вчинених поліцією, в тому числі нещодавнього інциденту в Кагарлику.

"Ми також закликаємо Національну поліцію вжити необхідних заходів для запобігання подальшим випадкам катування та жорстокого поводження в їхніх лавах. Нарешті, ми закликаємо парламент України привести статтю 127 Кримінального кодексу у повну відповідність до статті 1 Конвенції проти катувань, таким чином закривши чинні чи потенційні лазівки для безкарності", – додали представники ООН.

Як повідомляв УНІАН, 26 травня Голосіївський районний суд Києва взяв під варту без права внесення застави двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

24 травня до лікарні звернулася жінка 1994 року народження із заявою про побиття та зґвалтування. За її словами, до цього причетні співробітники поліції Кагарлика.

Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив цих поліцейських, а також відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділення та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу цього відділення.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.