Сергій Шахов

Народний депутат України Сергій Шахов, який став першим парламентарієм, що переміг коронавірус, сьогодні вперше виступив у парламенті.

Про це він повідомив на сторінці в Facebook.

Під час виступу нардеп заявив, що необхідно не тільки боротися з коронавірусом, а й рятувати економіку. Він назвав карантинні заходи вимушеними, але такими, що не допоможуть подолати кризу. 

Відео дня

«Одним тільки карантином перемогти коронавірус неможливо. Це дорога в нікуди. Ми навіть не знаємо, скільки реально хворих в нашій країні... МОЗ продовжує рахувати хворих, а треба шукати здорових. Нам потрібно думати не про, те як не захворіти, а про те як видужати», - зазначив Шахов.

Читайте такожДехто з депутатів вже вилікувався від коронавірусу - Разумков

Також депутат закликав провести безкоштовне масове тестування населення на антитіла до коронавірусу за допомогою українського тесту, який уже пройшов тестування та довів свою ефективність.

«На щастя, ми маємо геніальних вчених, які вже розробили тест на антитіла. Ми п’ята країна в світі, яка має такий тест. Більше того, наш, вітчизняний тест має ефективність 98%, а коштує в десять разів дешевше, ніж іноземні аналоги», - додав парламентарій.

Нардеп пропонує видати тим українцям, які мають антитіла, картки імунітету та дозволити їм повернутися до нормального життя. Водночас, він пропонує створити національну мережу банків крові з антитілами, яка буде застосовуватися для лікування важкохворих на короновірусну хворобу методом плазмопереливання.

Cеред заходів, спрямованих на вихід країни з карантину, Шахов запропонував: доплатити з держбюджету тим, у кого немає антитіл до вірусу, і хто буде вимушений продовжити карантин, запровадити податкові канікули для малого та середнього бізнесу, організувати роботу групи вчених, які займуться розробкою ліків за державної підтримки та сприяння.

Як повідомлялось раніше, нардеп Сергій Шахов пройшов тест на антитіла до COVID-19. Його кров підходить для лікування хворих у важкій формі.