Геї та лесбіянки будуть танцювати на Банковій / УНІАН

Представники руху ЛГБТ влаштують під Офісом президента прайд у форматі рейву на знак протесту проти насилля щодо спільноти. Вони також вимагатимуть ухвалення в Україні закону про посилення боротьби з дискримінацією.

Про це повідомляється на сторінці ukraine.pride в Instagram. Захід почнеться біля Офісу президента 25 червня, о 16:00.

Читайте такожНа транс-марші в Києві почалися перші затримання: від правоохоронців противник ЛГБТ захищався хрестом (фото, відео)

Відео дня

«Ми вважаємо безпеку громадян та гостей країни невід’ємною частиною демократичного суспільства. Поки західні партнери України в особі президента Байдена вітають УСІХ громадян офіційними зверненнями з нагоди прайд-місяця, а нічні клуби Берліну занесені до культурної спадщини Німеччини, в Україні ЛГБТ+ спільнота досі потерпає від безкарних нападів праворадикалів, а сучасна електронна сцена піддається справжнім репресіям з боку поліції, що робить країну небезпечною для своїх же громадян та непривабливою для іноземних гостей», - йдеться в анонсі акції.

Активісти вимагатимуть

  • Ухвалення законопроєкту #5488 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації”
  • Реформи поліції, прокуратури та судової системи.
  • Негайного розслідування нападів радикалів на ЛГБТ та феміністичні акції, активісток та організації.
  • Розслідування неправомірних рейдів закладів електронної сцени столиці та жорстоких неправомірних затримань культурних діячів.
  • Зміни керівництва МВС, що не реагує на заяви активістів.
  • Створення «безпечних та сприятливих умов для розвитку електронної сцени в Україні».

Нагадаємо, в березні протест прихильників Сергія Стерненка під ОП завершився масовими заворушеннями.

Березнева акція під ОП: що сталося

  • 20 березня біля будівлі офісу президента на вул.Банковій у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка.
  • Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло в дверях будівлі і кинули фаєри і димові шашки всередину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі. Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ВП фарбою.
  • За оцінками експертів, усунення пошкоджень будівлі офісу президента коштувало приблизно два мільйони гривень. Лише на початку червня там встановили нові двері, замість зіпсованих.