Арсен Аваков очолив міністерство внутрішніх справ у лютому 2014 року / mvs.gov.ua

В Офісі президента допускають звільнення Арсена Авакова з посади глави МВС вже восени.

Про це повідомляє видання НВ з посиланням на поінформовані джерела.

Йдеться про відповідну постанову Верховної Ради від 2020 року, якій Банкова «може дати хід».

Відео дня

Співрозмовники зазначили, що рішення можуть ухвалити вже на початку парламентської сесії у вересні. А проте остаточної згоди того, як це реалізувати, в ОП не мають.

Читайте такожСтало відомо, коли завершать ремонт будівлі ОП: як вона виглядає зараз (фото)«На осінь вони (Офіс президента) спробують прибрати (міністра МВС) Авакова. Схоже, президент вже відчув, що може і сам усім управляти», – розповів співрозмовник журналістам.

Близький соратник Зеленського підтвердив, що подальше перебування Авакова в кріслі справді обговорюють, але остаточного рішення щодо його долі в МВС президент не ухвалив.

Арсен Аваков очолив міністерство внутрішніх справ у лютому 2014 року й керує відомством дотепер. Громадськість звинувачує його у невдалій поліцейській реформі, що призвела до потрапляння в ряди правоохоронців кадрів, котрі були причетні до розгонів й розстрілів учасників Євромайдану у 2014 році.

За весь час головування Авакова в МВС у Зеленського запитували про відставку міністра, але той конкретної відповіді не давав.

Лише у травні під час прес-конференції у ДП «Антонов» президент допустив звільнення Авакова, якщо винуватість фігурантів справи Шеремета – Андрія Антоненка, Яни Дугарь, Юлії Кузьменко – не доведуть в суді.

Вас також можуть зацікавити новини