Медведчука підозрюють у держзраді / Фото УНІАН, Максим Поліщук

Нардеп від ОПЗЖ, кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук вперше прокоментував інформацію про підозру в держзраді.

Про це повідомляється на партійному сайті ОПЗЖ.

Обшуки у себе вдома і в офісі депутат назвав незаконними, запевняючи, що нічого протизаконного у нього не виявили. Метою обшуків він назвав вручення підозри.

Відео дня

Читайте також"Сховатися не вийде": в ОП прокоментували підозру для Медведчука та Козака (відео)

"Все, що відбувається зі мною, є політичною розправою за мою принципову політичну позицію. Заявляю, що я перебуваю в Україні і не збираюся ховатися від правосуддя", - заявив Медведчук, додавши, що має намір брати участь у "законних слідчих діях".

Санкції та підозра для Медведчука

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", ZIK і NewsOne. 
  • 19 лютого РНБО прийняла рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини. 
  • За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 5 ст. 258 (фінансування тероризму) КК. До Медведчука, Марченка та інших осіб санкції застосовані у зв'язку з цим розслідуванням. 
  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. 
  • Їм оголошено підозри за трьома епізодами: щодо незаконної передачі РФ газового родовища, передачі російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю, - щодо прихованого військового підрозділу Збройних сил України та проведення підривної діяльності проти України, зокрема, в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".
  • Пізніше в СБУ уточнили, що встановлюють місцезнаходження Медведчука. Козак, за даними слідства, перебуває в Росії.