Мер Бердянська Валерій Баранов був вимушений скласти повноваження через тиск проросійських сил, зокрема, депутатів "Опозиційної платформи – За життя" у міськраді. Про це йдеться в офіційній заяві партії "За майбутнє".

Читайте такожСБУ не пустила в Україну літак підсанкційного Тараса Козака – ЗМІ"На фоні скупчення російських військ на кордоні з Україною прокремлівські сили розпочали безпрецедентний тиск на українських патріотів в органах місцевої влади у громадах, які знаходяться поряд із лінією розмежування. Зокрема, у прифронтовому Бердянську вони за допомогою місцевих князьків та депутатів від партії "Опозиційна платформа — за життя" змусили піти у відставку міського голову Валерія Баранова, за якого на місцевих виборах 2020 року проголосували 51,42% мешканців", - йдеться в заяві.

Партія "За майбутнє" закликала  Службу безпеки України розслідувати факти тиску на Валерія Баранова, а Центральну виборчу комісію — призначити перевибори Бердянського міського голови та депутатів міськради.

Відео дня

Нагадаємо, мер Бердянська Валерій Баранов заявив про свою відставку через агресію та деструктивну роботу депутатів міськради.