Від ДБР вимагають належним чином розслідувати справу Артема Ситника / фото REUTERS

Народний депутат Олександр Дубінський (фракція "Слуга народу") направив в.о. директора ДБР Олексію Сухачову офіційне звернення з вимогою розслідувати справу екс-голови НАБУ Артема Ситника належним чином.

За словами Дубінського, ті, хто закривають очі на кримінальні злочини Ситника, який зневажив Конституцію і всю правову систему України, автоматично стають співучасниками особливо небезпечних і кримінально караних дій.

Читайте такожСуд зобов'язав ДБР відкрити справу проти Ситника за захоплення державної влади (документ)

Відео дня

"Переконаний, що керівництво ДБР і слідство у кримінальній справі, порушеній у зв'язку з умисним невиконанням Ситником рішення Конституційного Суду від 28 серпня цього року змушене буде діяти виключно за законом. Тому що якщо цього не буде, то ті, хто сьогодні спробують закрити очі на корупціонера Ситника, у майбутньому самі опиняться під кримінальною статтею, про що їм було чітко і доступно роз'яснено в цьому зверненні", – пояснив нардеп і додав, що Ситнику вже не допоможуть ні його закордонні "партнери", ні місцеві "антикорупціонери" і їх грубо зліплені фейки.

Нагадаємо, 28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника на посаду директора НАБУ. Попри постанову, Ситник досі продовжує працювати на цій посаді.