Нацкорпус подає до суду на Страна.ua за поширення фейків

Національний Корпус заявив про те, що готує позов до суду на "проросійське видання Страна.ua" за поширення фейків про партію та полк "Азов". Йдеться про інцидент із викриттям та затриманням СБУ бойовиків, серед яких, як зазначалось у публікаціях Страна.ua, нібито є представники Нацкорпусу та полку "Азов".

"За кілька діб до виборів співробітники Служби безпеки України викрили мережу бойовиків, яка займалась рейдерськими захопленнями, брала участь у протестних акціях “на замовлення” та збиралася втручатись у місцеві вибори 25 жовтня. Крім цього, у злочинців виявили гроші, наркотики, вибухівку, зброю та боєприпаси. На офіційному сайті СБУ повідомляється, що ці особи є членами “об’єднання, підконтрольного народному депутату та співголові однієї з чинних політичних партій", – йдеться у повідомленні.

В Нацкорпусі зауважили, що "проросійське видання Страна.ua та інші рупори Кремля", заявляючи про причетність НК та "Азову" до вищезгаданих подій, жодного разу не звернулися за коментарем ні до партії, ні до полку.

"Офіційно повідомляємо, що жодних обшуків та затримань серед бійців полку “Азов” чи членів Національного Корпусу не було. Вся інформація зі статті Страна.ua, з особистими даними нібито бійців "Азову", також не відповідає дійсності. Перелічені затримані ніколи не перебували в підрозділі ОЗСП НГУ “Азов”, що підтверджує офіційна заява полку", – йдеться у повідомленні.

Крім того, лідер Нацкорпусу у своєму телеграм-каналі оприлюднив відеозвернення колишнього бійця "Азову" Сергія Колінька. Його прізвище в матеріалах Страна.ua було зазначене у переліку тих, кого затримали СБУ, "а поруч із персональними даними – фото іншої людини". Колінько назвав брехнею оприлюднену у виданні інформацію про його причетність до бойових загонів, викритих СБУ.

"Фейкові замовні матеріали т. зв. "засобів масової інформації" є спланованою спецоперацією для прикриття проросійських силових загонів. Розцінюємо цю провокацію проти полку "Азов" та Національного Корпусу як таку, що має вплив на перебіг виборів і загрожує національній безпеці України!", – наголосили в Нацкорпусі.