Зеленський зазначив, що врегулювання статусу нацменшин допоможе захистити їхні права / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявляє, що в Україні необхідно ухвалити закон, який врегулює правовий статус національних меншин.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це йшлося на нараді щодо врегулювання правового статусу національних меншин під головуванням глави держави.

Читайте такожУ Зеленського анонсували законопроект про права нацменшин

Відео дня

"Україна як держава проявляє повагу до традицій і культурних цінностей осіб, які належать до національних меншин, що живуть на її території, та повинна ухвалити новий закон, який врегулює захист їхньої самобутності та рівноправності", - наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що врегулювання статусу нацменшин допоможе захистити їхні права, сприятиме зміцненню українського суспільства та захисту територіальної цілісності й суверенітету України. Також, за словами президента, відповідна законодавча ініціатива зробить рівноправними нацменшини в Україні.

"Цей закон дасть права національним меншинам, але також захищатиме територіальну цілісність і суверенітет України. Ми як держава захищатимемо традиції, свята, мову, фольклор національних меншин, але водночас вимагатимемо поваги до українських традицій, мови. Діти будь-якої меншини мають знати мову свого народу та українську. Це справедливо", - наголосив Зеленський.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відзначив, що цей законопроект допоможе Україні на міжнародній арені, зокрема в питанні захисту прав українців, які проживають за кордоном.

Вас також можуть зацікавити новини