Зеленський вніс законопроект про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

В ОП зазначили, що ОАСК втратив до себе довіру через скандали з "плівками", корупцію пов’язаних осіб із забитими грошима сейфами та численні сумнівні рішення.

"Сьогодні я вношу до парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості. Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону", - зазначив Зеленський.

В Офісі президента також додали, що стара й неефективна судова система не спроможна забезпечити запит українців на справедливість, втратила довіру громадян України і потребує повного очищення.