Рада сьогодні призначила ще одного віце-прем'єра / фото УНІАН

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський своїм пріоритетним завданням на сьогодні називає ліквідацію хаосу у промисловості.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Уруський під час виступу у Верховній Раді перед його призначенням на посаду віце-прем’єра.

За словами Уруського, найпершим завданням на посаді є "налагодження системи, щоб ми позбулися того хаосу, в якому перебуває наша промисловість".

Відео дня

Уруський наголосив, що сподівається на плідну співпрацю з депутатським корпусом.

Читайте такожШмигаль очікує перезапуску української промисловості за два роки

За його словами, "тільки разом ми можемо вийти з тієї кризової ситуації, в яку потрапила наша промисловість".

Уруський зауважив, що необхідно внести зміни до закону про особливості управління підприємствами оборонно-промисловому комплексу.

"Сьогодні принциповий момент, щоб ми повернулися обличчям до нашої промисловості", - наголосив він.

Під час обговорення кандидатури Уруського співголова групи "За майбутнє" Тарас Батенко заявив, що не відбулося зустрічі кандидата з групою, де б можна було задати питання про те, що Уруський є директором компанії "Прогрестех-Україна". За його словами, у ЗМІ є інформація, що ця компанія має російських бенефіціарів, зокрема кінцевим бенефіціаром компанії "Прогрестех-Україна" є академік військових наук Росії Володимир Кульчицький - заслужений працівник транспорту РФ, засновник та голова ради директорів групи компаній "Прогрестех".

Читайте такожЗеленський анонсував призначення віце-прем’єра з питань промисловості та ОПК

У свою чергу народний депутат Олександра Устінова (фракція "Голос") звинуватила Уруського у причетності до "дерибану" землі в центрі столиці. "У 2014 році, коли ця людина була головою наглядової ради державного підприємства "Радар", яке входило до концерну "Укроборонпром", через місяць після призначення він одразу погодив, щоб 10 гектарів у центрі Києва біля палацу "Україна" віддали приватній компанії під забудову. Віддали на умовах, що держава отримає 1,5% квартир з тих, що будуть побудовані. У Києві менш ніж за 8-10% ніхто навіть з вами говорити не буде", - сказала вона.

За словами Устінової, зараз "по цьому кейсу є кримінальне провадження в Національному антикорупційному бюро України" . Устінова заявила, що коли Уруський керував Державним космічним агентством, "було розкрадено Київський радіозавод". За її словами, саме "Держкосмос давав дозволи на відчуження майна цього підприємства і воно збанкрутувало".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 липня, Верховна Рада 250 голосами призначила Уруського на посаду віце-прем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Не голосували у повному складі фракції "Європейська солідарність" та "Голос".