Профільний комітет рекомендує ВР підтримати кандидатуру Ткаченка на посаду міністра культури / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендує парламенту підтримати кандидатуру народного депутата Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики.

Як передає кореспондент УНІАН, більшість членів комітету на засіданні підтримали кандидатуру Ткаченко. Троє утримались під час голосування.

Як відомо, рішення комітету відкриває шлях до розгляду у сесійній залі ВР питання про призначення Ткаченка вже завтра. Для позитивного рішення необхідно мінімум 226 голосів народних депутатів.

Відео дня

Читайте такожТкаченко розповів, якими будуть його першочергові кроки на посаді міністра культури

Як повідомляв УНІАН, фракція "Слуга народу" на засіданні 1 червня підтримала кандидатуру Ткаченка на посаду міністра.

Сьогодні, 3 червня, голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив про надходження до парламенту подань від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо кадрових рішень в Кабінеті міністрів.

У ВР зареєстровано проекти постанов щодо звільнення Вадима Пристайка з посади віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та призначення на цю посаду Ольги Стефанішиної, а також про призначення Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики, а Романа Абрамовського – міністром захисту довкілля та природних ресурсів.