Дмитро Кулеба прокоментував заклики до переговорів з РФ / фото REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що перш ніж починати переговори з Російською Федерацією, необхідно зупинити і роззброїти російських окупантів, а також вигнати їх з України.

Як він написав у своїй колонці для видання Welt про те, чому Бундестагу слід визнати Голодомор геноцидом, "половинчасті рішення" не зупинять геноцид проти українського народу з боку Росії. 

За словами міністра, пам'ять про Голодомор може бути збережена шляхом визнання цього геноциду Бундестагом. Це також допоможе "кришталізувати політику" Німеччини та ЄС щодо нинішньої війни Росії проти України. 

Відео дня

"Зараз знову лунають голоси, які закликають до діалогу з Путіним. Безперечно, у демократичній традиції діалог є найпотужнішим інструментом для досягнення консенсусу. [...] Проте діалог не працює, коли з іншого боку столу тиранія здійснює геноцид. Путінська Росія не шукає рішень, вона хоче вбивати та руйнувати", – наголосив Кулеба.

Очільник МЗС України додав, що єдиний спосіб протидії російській агресії на сьогоднішній день – це сила.

"Геноцид не можна зупинити половинчастими рішеннями, бо компроміс між життям та смертю – це смерть. Це можна зупинити лише силою. Силою зброї, справедливістю та правдою. Агресора потрібно спочатку зупинити, роззброїти та вигнати, перш ніж можна буде сісти з ним за стіл переговорів", – заявив Кулеба.

Переговори України з РФ: що відомо

У Кремлі назвали відсутність світла і тепла в містах України наслідками дій київської влади, яка відмовляється від переговорів. Прес-секретар Путіна Пєсков заявив, що Росія атакувала тільки ті об'єкти інфраструктури, які "прямо або побічно мають відношення до військового потенціалу України і українського режиму".

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький наголосив, що військові поразки Росії на фронті посилюють спроби Кремля до ведення переговорів з українською владою. При цьому він нагадав, що попередні переговори з РФ призвели лише до нової війни.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, що під час спілкування із західними партнерами отримував сигнали про те, що президент РФ Володимир Путін хоче прямих перемовин.

Вас також можуть зацікавити новини: